Olympiako-steki.blogspot.com

Σελίδες

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η "ανάσταση" του Ρόμενταλ και τα συμπεράσματα από Κύπρο

Το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Κύπρο είχε πρόσημο θετικό. Ο Ρόμενταλ ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, ο Πάντελιτς πήρε τ' όπλο του, ενώ οι πρώην δανεικοί δεν έδειξαν πολλά, όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν αρνητικοί.


Μετά από περίπου ένα μήνα αγωνιστικής απραξίας, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του επέστρεψαν στην δράση, έστω κι αν πρόκειται για φιλική αναμέτρηση, δίχως μεγάλο ενδιαφέρον και πολλά κίνητρα.

Στην πραγματικότητα, λίγοι είναι οι ποδοσφαιριστές που είχαν λόγο για να παίξουν καλά και να αποδείξουν πράγματα στον προπονητή τους, όμως ακόμη και έτσι, είδαμε πως οι "ερυθρόλευκοι" είναι επαγγελματίες και έβγαλαν εις πέρας μια είδους αγγαρεία.

Για να κάνουμε μια μικρή σύνοψη του ματς... Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ κακός (για την ακρίβεια δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο) στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης, όμως οι Πειραιώτες στην συνέχεια ανέβασαν στροφές, πάτησαν γκάζι και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης. Η νίκη ήταν ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα και θα μπορούσε να έρθει πιο εύκολα, αν και οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν παρέδωσαν και μαθήματα ποδοσφαίρου.

Τι είδαμε από τους Πειραιώτες; Είδαμε μια ομάδα που για περίπου μια ώρα αγώνα είχε τον έλεγχο, κυκλοφορούσε την μπάλα, έκανε το γνωστό παιχνίδι κυριαρχίας στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν δημιούργησε πολλές φάσεις. Λογικό βέβαια, αφού έχει περάσει καιρός από το ματς με την ΑΕΛ και έχουν μεσολαβήσει πολλά ρεπό, ξεκούραση και χαλαρές προπονήσεις. Πως να βρει ξανά η ομάδα την χημεία της από την μια μέρα στην άλλη;

Στα πρώτα και στα τελευταία λεπτά έλειπε η φρεσκάδα και η εκρηκτικότητα από τους πρωταθλητές Ελλάδας, που βέβαια ξεκίνησαν την περσινή σεζόν από τον Ιούλιο και περιμένουν πλέον, πως και πως την ξεκούραση και τις διακοπές. Από την άλλη, είδαμε κάποιες καλές ατομικές ενέργειες και ωραίες φάσεις, που θύμισαν κάτι από τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε.

Πάντως εκτός από τους σίγουρους, υπήρχαν και αρκετοί παίκτες που σ' αυτά τα φιλικά δίνουν εξετάσεις και θα κριθεί το αν θα παραμείνουν ή όχι στο ρόστερ. Πρόκειται για όσους βρίσκονται στο ρόστερ αλλά τελειώνουν τα συμβόλαιά τους ή είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου, αλλά και όσους γύρισαν από τον δανεισμό. Φυσικά κριτήριο δεν θα είναι μόνο τα φιλικά, αλλά και τι κάνουν στις προπονήσεις. Ο Βαλβέρδε ξέρει και θα αποφασίσει.

Ντένις -πραγματικά- ο τρομερός

Αυτός που πήρε άριστα και έδωσε υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, ήταν δίχως αμφιβολία ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο Δανός άσος, δεν έμοιαζε σε τίποτα από το... φάντασμα που είδαμε όλη την χρονιά και με αμέτρητες κουρσες, δημιουργούσε κινδύνους στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Δανός άσος απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του φέτος, πολλά ήταν τα σενάρια που έλεγαν πως θα φύγει μια ώρα αρχύτερα από το Λιμάνι, αλλά αν συνεχίσει έτσι και πείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε πως αξίζει μια ευκαιρία, τότε θα τον δούμε και την επόμενη χρονιά στον Πειραιά και πιθανότατα μεταμορφωμένο.

Η απόδοση του ήταν εξαιρετική στο πρώτο φιλικό στην Κύπρο, οι άνθρωποι τουΟλυμπιακού μπορούν να έχουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το μέλλον, ενώ και ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, έδειξε ικανοποιημένος και γι' αυτό τον άφησε να παίξει όλο το 90λεπτο σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές (πλην και του Πάρντο).

Ο "φευγάτοι" Ζαϊρί και Ραούλ Μπράβο

Καλή παρουσία είχε και ο Ζαουάντ Ζαϊρί, δίχως βέβαια να εντυπωσιάσει, όμως κακά τα ψέματα δεν υπάρχει ελπίδα για να μείνει στον Πειραιά. Ο Μαροκινός, το έχουμε ξαναγράψει πως δεν έχει σταθερή απόδοση, είναι ή του ύψους ή του βάθους και δεν υπολογίζεται από τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το έχει δηλώσει άλλωστε και ο ίδιος, πως του χρόνου δεν θα φορά τα "ερυθρόλευκα".

Όσο για τον Ραούλ Μπράβο του οποίου λήγει το συμβόλαιο σε λίγες ημέρες, δεν μπορούμε να πούμε πως ήταν στην καλύτερή του μέρα. Έκανε ένα λάθος που τελικά διόρθωσε ο Χολέμπας στο πρώτο μέρος, αλλά γενικά δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Δύσκολα θα μείνει κι αυτός, αφού έχει και υψηλό συμβόλαιο και ο Ολυμπιακός μπορεί σίγουρα να βρει κάτι καλύτερο.

Άλλος έχει τα πιστόλια (Μήτρογλου), άλλος πυροβολεί (Πάντελιτς)

Το μοναδικό γκολ πάντως της αναμέτρησης δεν το πέτυχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Κέβιν Μιραλάς, αν και ήταν πολύ κεφάτος, καθώς έβγαλε την ασίστ ενώ είχε και κάποιες εντυπωσιακές ατομικές ενέργειες, αλλά ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος μπορεί να μην είχε καλύτερη απόδοση από Μιραλάς και Τζιμπούρ (σε καλή μέρα ήταν και ο Αλγερινός), όμως ήταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Ο 33χρονος άσος, έδειξε γι' άλλη μια φορά το φονικό του ένστικτο και μάλιστα την στιγμή που ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη, αφού ο Κώστας Μήτρογλου μοιάζει "τελειωμένος". Πολλοί πιστεύετε πως ο Έλληνας επιθετικός αξίζει μια ευκαιρία, άλλοι πάλι είστε υπέρ της φυγής του και της παραμονής του Πάντελιτς, όπως προέκυψε από την συνομιλία που είχαμε την Τρίτη (πατήστεεδώ για να την διαβάσετε), όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι Πειραιώτες μπορούν να υπολογίζουν και την επόμενη σεζόν στον Σέρβο στράικερ.

Θετικοί αλλά όχι εντυπωσιακοί οι πρώην δανεικοί

Και πάμε τώρα στους πρώην δανεικούς, που δεν ξεκίνησαν βασικοί, αλλά πήραν κάποια λεπτά συμμετοχής. Συγκεκριμένα, ο Σουμπίνιο έπαιξε παραπάνω από μισή ώρα, ενώ οι Παπάζογλου και Γκαλίτσιος, αγωνίστηκαν περίπου 20 λεπτά. Ο Βραζιλιάνος είχε κάποιες καλές τοποθετήσεις και γενικότερα ήταν μέσα στις φάσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του. Αυτό φυσικά δεν πρόκειται να συμβεί, αφού οι δύο από τους τρεις τώρα μαθαίνουν την ομάδα.

Όσο για τους δύο αμυντικούς, ο Γκαλίτσιος ήταν καλός σε γενικές γραμμές, ενώ ο Τάσος Παπάζογλου, που πραγματοποίησε το -ανεπίσημο- ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού, δεν είχε πολλή δουλειά δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και δεν πολυφάνηκε γιατί δεν χρειάστηκε μέσα στον αγώνα. Αν πάντως έπρεπε να του βάλουμε ένα πρόσημο, αυτό θα ήταν σίγουρα θετικό.